Back-office medewerker DUTCH

Reference: Dutch0005 Posting date: 01/11/2017 Closing date: 31/12/2017 Location: Sofia

Euroccor
Sinds 2005 zijn wij actief als Contact Center en werken met Europese opdrachtgevers. Zo hebben wij diverse projecten waar wij gezamenlijk met collega’s ons inzetten en merendeel van het personeel 2 of meer talen spreekt. Wij zijn een internationale organisatie met roots uit België en gaan lange termijn relaties aan, zowel met onze interne als externe klanten. Het personeel is de drijfveer achter ons succes en kracht!

Heb jij cijfermatig inzicht en kan jij gemakkelijk geschreven wetgeving begrijpen en werk jij graag in een zakelijke omgeving én kan jij zorgvuldig werken? Voor een uitbesteed project aan ons zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s die zich bij ons willen aansluiten om dossiers van cliënten up to date te houden.

De baan 
Begrijp jij geschreven regelgeving en ben jij keigoed in het toepassen van wetten? Heb jij ontwikkelde mondelinge en schriftelijke vaardigheden? Kan jij je inzetten zodat gemaakte afspraken worden nagekomen?  En kan jij onder druk en in langlopende cases toch altijd op correcte wijze jouw diplomatieke houding bewaren en je professioneel opstellen zodat gemaakte afspraken worden nagekomen?

Functieomschrijving
In deze functie is het van belang dat jij native Nederlands spreekt en zorgvuldig kan werken zonder af te wijken van opgestelde werkwijzen en interne voorschriften. Ook is het van belang dat jij correct kan blijven functioneren onder werkdruk, belangrijke informatie goed en juist weet te delen met jouw collega’s en gezamenlijk in teamverband kan zorgen dat alle taken tijdig worden opgepakt. Om alle werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren is het van belang dat jij op Hbo-niveau kan werken, een opleiding of een cursus gevolgd hebt in de richting van economie, recht of financieel of deze ervaring en kennis hebt opgedaan door gerelateerde werkervaring.

Het aanbod
Precies om wie wij zijn bieden we meer dan het gemiddelde.
Jij kan rekenen op een goed basissalaris dat jij kunt aandikken met bonussen. Ook geniet jij van een aanvullende privé-verzekering en ontzorgen wij jou met bieden van totale begeleiding van onze HR-afdeling, waarbij jij kan rekenen op hulp vooraf, tijdens en na jouw aankomst in Bulgarije. Wij bieden jou een vliegticket naar Sofia en halen jou op vanaf de luchthaven. Voor de eerste dagen regelen wij een hotelovernachting en helpen jou in de tussentijd bij het openen van een bankrekening, hulp bij huisvesting, verzorgen van jouw SSN-nummer, kort samengevat; wij beloven jou een succesvolle start. Na aanvang van jouw nieuwe baan kan jij rekenen op gezellige team events met leuke collega’s die jou zullen helpen om snel het thuisgevoel in het buitenland te ervaren.

Herken jij jezelf helemaal in de job omschrijving? Stuur jouw CV per mail door naar: careers@euroccor.com en laat ons jou volledig informeren! Ook wanneer jij nog vragen of meer informatie nodig hebt ben jij van harte uitgenodigd om te bellen naar 00359-24899564. 

Apply